دستمزد عجیب سوادآموزی هر بیسواد در کشور خراسان‌رضوی پیشگام در واکسیناسیون دام نمرات امتحان نهایی چه زمانی اعلام می‌شود؟ بی‌اختیاری ادرار، یکی از علائم اصلی اختلال در کف لگن است بهره‌مندی ۵ هزار دانش‌آموز مشهدی از خدمات بهزیستی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (دوشنبه یکم مرداد ۱۴۰۳) | تداوم وزش باد در استان تا پایان هفته برای اولین بار در خراسان‌رضوی؛ افتتاح مرکز نگهداری شبانه‌روزی موقت اوتیسم تجویز آنتی‌بیوتیک در ایران ۱۰ درصد بیشتر از میانگین جهانی قاچاق معکوس دخانیات به دلیل قیمت پایین در ایران توصیه‌هایی در خصوص خشکی چشم | زائران اربعین مبتلا به خشکی چشم، اشک مصنوعی همراه داشته باشند کشف و ضبط ۱۳۰ قبضه سلاح جنگی غیر مجاز در شادگان خوزستان تغذیه و تحرک کافی از عوامل اثر گذار در حفظ سلامت استخوان و مفاصل است علت تأخیر در واریز حقوق تیرماه ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی | تعطیلات رسمی بهانه تأخیر در واریز حقوق و مستمری نشود! چرا مدیریت مصرف آب در تابستان امسال ضرورت دارد؟ | مراقب گرمای غیر طبیعی تابستان امسال باشید ابلاغ بیش از ۶۱ هزار میلیارد ریال از اعتبارات سرمایه‌ای خراسان رضوی ماجرای نامه مخبر برای حداقل‌بگیران تامین اجتماعی چه بود؟ | سه میلیون تومان برای متناسب‌سازی نیست! راه اندازی چهارمین مرکز خدمات جامع سلامت آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعمال‌قانون ۱۸۳۷ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | توقیف ۴۴ خودروی متخلف (یکم مرداد ۱۴۰۳) آخرین وضعیت بانک‌ها در پرداخت وام ازدواج | ۲۷۰ هزار نفر در صف انتظار هستند (یکم مرداد ۱۴۰۳) چرا کمک هزینه معیشتی معلولان متوقف شده است؟ چرا قانون متناسب ‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی به درستی اجرا نمی‌شود؟
سرخط خبرها

چگونه واکسن آنفلوآنزا دریافت کنیم؟

  • کد خبر: ۸۲۳۰۳
  • ۰۸ مهر ۱۴۰۰ - ۰۰:۱۸
چگونه واکسن آنفلوآنزا دریافت کنیم؟
نایب رییس انجمن داروسازان ایران درباره وضعیت توزیع واکسن آنفلوآنزا در داروخانه ها و نحوه ارائه آن به مردم توضیح داد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر علی فاطمی درباره وضعیت توزیع واکسن آنفلوآنزا در داروخانه‌ها، گفت: در حال حاضر دو شرکت پخش در حال توزیع واکسن آنفلوآنزا هستند که از داروخانه‌ها سفارش گرفته و توزیع واکسن را انجام می‌دهند. واکسنی که در حال حاضر در داروخانه‌ها  توزیع می‌شود، واکسن سه ظرفیتی است که قیمت آن قیمت مصوب ۱۵۶ هزار تومانی است که سازمان غذا و دارو مشخص کرده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر واکسن سه ظرفیتی که ارزان‌تر است و معمولا برای سالمندان استفاده می‌شود، در دسترس است، گفت: با این حال میزان توزیع واکسن در داروخانه‌ها بسیار ناچیز است. به طوری که به داروخانه‌های روزانه چهار عدد واکسن و به داروخانه‌های شبانه‌رزوی هشت عدد واکسن می‌دهند. در حالی که اگر فقط خود پرسنل داروخانه بخواهند واکسن را تزریق کنند، سفارش اول واکسن همه داروخانه‌ها عملا تمام می‌شود. البته باز هم واکسن‌های بیشتر دارد می‌آید.

نایب رییس انجمن داروسازان ایران همچنین گفت: واکسن سه ظرفیتی توزیع شده ظرف چند روز اخیر در کشور، بیشتر برای گروه سنی بالای ۶۵ سال مناسب است و واکسن چهار ظرفیتی که کارایی به مراتب بیشتری دارد هنوز بین داروخانه ها توزیع نشده است. تاکنون هم تمام واکسن‌های توزیع شده، وارداتی بوده است.

فاطمی همچنین گفت: طبق قانون واکسن جزو داروهای نسخه‌ای محسوب می‌شود و افراد برای دریافت واکسن آنفلوآنزا از داروخانه باید نسخه پزشک به همراه داشته باشند. در عین حال از آنجایی که باید ارائه این خدمات را در سامانه تی‌تک ثبت کنیم، کارت ملی هم به همراه داشته باشند. همراهان بیمار هم با در دست داشتن نسخه بیمار می‌توانند واکسن آنفلوآنزا را دریافت کنند.

فاطمی با بیان اینکه زمان طلایی تزریق واکسن آنفلوآنزا از دهم  شهریور ماه تا دهم آبان ماه است، گفت: حدود دو هفته زمان نیاز است تا سیستم ایمنی بدن به واکسن آنفلوانزا پاسخ مناسب دهد. بنابراین باید قبل از شیوع بیماری تزریق انجام شود.

وی تاکید کرد: البته اگر موفق به تزریق واکسن آنفلوآنزا در فصل پائیز نشدید، جای نگرانی نیست و  امکان تزریق این واکسن تا اواسط زمستان هم وجود دارد. بنابراین فعلا پارت اول واکسن آمده که میزان آن ناچیز بوده، اما پارت‌های بعدی که وارد شود، نیاز را برطرف می‌کند.

فاطمی درباره افرادی که باید واکسن کرونا را تزریق کنند، گفت: خردسالان در محدوده سنی ۶ ماه تا ۹ سال، بهتر است دوبار در سال واکسن آنفلوآنزا دریافت کنند. فاصله بین این دو واکسن باید حداقل چهار هفته باشد. در عین حال ۷۰ تا ۸۵ درصد از مرگ‌ومیرهای ناشی از آنفلوآنزا در سالمندان بالای ۶۵ سال رخ می‌دهد. بنابراین تزریق این واکسن به این گروه را هم باید جدی بگیریم.

وی در عین حال تاکید کرد: از آنجایی که در فرایند ساخت اغلب واکسن‌های آنفلوآنزا از پروتئین تخم‌مرغ استفاده می‌شود، افرادی که به تخم‌مرغ حساسیت دارند، باید تزریق را زیر نظر پزشک در مراکز درمانی انجام دهند. در عین حال واکسن آنفلوآنزا باید دور از نور و در دمای ۲ تا ۸ درجه سانتی‌گراد در یخچال نگهداری شود. دمای بالاتر یا پائین تر، از قدرت واکسن کم می‌کند.

فاطمی درباره اما و اگرها در زمینه تزریق همزمان واکسن کرونا و آنفلوآنزا، گفت: امکان تزریق همزمان واکسن کرونا و واکسن آنفلوآنزا وجود دارد، اما افرادی که مبتلا به کرونا هستند یا به آن مشکوک هستند نباید واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند. در عین حال افرادی که به کرونا مبتلا شده‌اند و بهبود یافته‌اند، بعد از بهبودی، واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->